123Bouwstenen - | BanBao start met produceren van milieuvriendelijke speelgoedblokken

BanBao start met produceren van milieuvriendelijke speelgoedblokken

BanBao start met produceren van milieuvriendelijke speelgoedblokken | 123BouwstenenBanBao zet zich in om te bouwen aan een betere toekomst, om die reden wordt er begonnen met het produceren van de duurzame variant speelgoedblokjes gemaakt van nieuwe, op biologische basis gebaseerde materialen. Het educatieve speelgoedmerk met het hoofdkantoor in China zal starten met de productie in Nederland.
Steeds meer toezichthouders wereldwijd waarschuwen voor onveilig speelgoed. De controles zijn aangescherpt met meer terugroepacties tot gevolg. De wens voor milieuvriendelijk en veiliger speelgoed is groter onder ouders, zo blijkt uit onderzoek.

Bijna alle reguliere plastic bouwblokjes die nu gebruikt worden, inclusief de onze, worden gemaakt van petrochemische stoffen (olie en /of gas). Conventioneel plastic speelgoed is afhankelijk van steeds schaarser wordende bronnen en in het productieproces wordt 2 tot 7 keer het eigen gewicht aan broeikasgassen in onze atmosfeer uitgestoten.

Onze nieuwe “groene” bouwstenen bevatten 0% op olie gebaseerde chemicaliën, omdat onze grondstoffen afkomstig zijn van het reststoffen van suikerrietplanten. Daarnaast voegen we geen op olie gebaseerde chemicaliën toe tijdens het productieproces om de prestaties van de kleur van het product te “versterken”. Zelfs de verpakking, stickers en gebruikte lijm zal 100% gebaseerd zijn op biologische materialen. De kwaliteit van de speelgoedstenen is goed en het past volledig op de speelgoedsteen van de concurrentie. Het is een spannend project met een positieve impact op de planeet, tevens zal het zorgen voor een versnelde verandering op de speelgoedmarkt.

De nieuwe productlijn is ontwikkeld in samenwerking met Biopromotions, dat gespecialiseerd is in producten gemaakt van biologisch afbreekbare en biobased kunststoffen. Robert de Waal (CEO Biopromotions) is zeer te spreken over de nieuwe samenwerking: “ BanBao was op zoek naar een alternatieve “groene” grondstof voor het maken van hun bekende speelgoedstenen. Al snel kwamen ze met ons in aanraking. Onze kennis is in de loop der jaren enorm gegroeid en we wilden graag deze uitdaging aangaan met BanBao”.

De duurzame speelgoedlijn zal bestaan uit 13 speelgoeddozen geschikt voor kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 6 jaar oud. De nieuwe speelgoedlijn zal in het najaar 2017 verkrijgbaar zijn in de winkels.

Dit bericht is geplaatst op 18 januari 2017
Bron: Banbao.nl

Reacties op BanBao start met produceren van milieuvriendelijke speelgoedblokken:

Er zijn nog geen reacties geplaatst, gebruik het reactieformulier om als eerste een reactie te geven.